Followers

Followers

Tuesday, November 24, 2020

Hét virus van de aarde: de mens!

Ik schrijf mijn blog altijd in het Engels, maar deze blog wordt een Nederlandstalig special edition! 

In deze corona tijd zijn we allemaal een beetje van het padje af. Dat er twee ‘kampen’ zijn ontstaan die constant in een clinch liggen is al lang duidelijk, maar wat ik vooral merk is dat mensen zo extreem ver gaan in hun overtuigingen, dat ze zichzelf en iedereen om zich heen compleet gek maken. Of ze nou bang zijn voor het virus zelf of voor de grote enge mensen achter de schermen die ons van onze vrijheid willen beroven, het feit is dat angst en stress compleet overheersen en mensen drijven tot waanzin. Zo erg zelfs, dat ze de realiteit totaal uit het oog verliezen. Als je vraagt naar de essentie van de extremisme, kijk niet verder, want het is overal om je heen. Aan welke 'kant' je ook staat, het neemt niet weg dat je leeft in een overlevingsmodus, wat je waarschijnlijk eerder je leven gaat kosten dan welk virus dan ook.

Er zijn eindeloze discussies die voornamelijk niets anders opleveren dan frustratie en ego trips om eigen "gelijk" te bewijzen en anderen te overtuigen van eigen overtuigingen. Het is eigenlijk te rampzalig voor woorden hoe mensen met elkaar omgaan en geen plaats maken voor betekenisvolle argumenten en mogelijke oplossingen. Die geen kans geven aan meerdere bronnen van nuttige informatie en alleen maar accepteren datgene wat hun eigen mening bevestigt. Zodra er iets is wat niet helemaal aansluit bij hun eigen visie, wordt het klakkeloos afgewezen en belachelijk gemaakt. Dat geeft ze waarschijnlijk een vals gevoel van eigenwaarde en superioriteit. 

Je moet je eigen stem maar zien te vinden in een zee van meningen en theorieën, van dubieuze journalisten en online "influencers" tot alleswetende “filantropen” zoals Bill Gates, dat geen artsen noch wetenschappers zijn. Dat ze rijk zijn en veel hebben bereikt betekent niet dat ze ook te vertrouwen zijn en het beste met de mensheid voor hebben. Mensen met zoveel macht en geld kunnen je werkelijk alles laten geloven en je laten twijfelen aan je eigen ogen en oren. Vergeet nooit dat het geld de grootste en belangrijkste rol speelt in alles en dat het altijd een prioriteit blijft, zelfs boven mensenlevens.

Dat bewijst duidelijk ook ons oranje vriendje Donald Trump en zijn aanhangers die echt geloven dat hij een uitverkorene held is die undercover werkt om de mensheid te redden. Daarbij heb je ook nog QAnon beweging...nou ja, eerder een science fiction based cult, die enger en gevaarlijker is dan alle virussen en Trumps bij elkaar. Ja, het is zeer moeilijk om door al het geld, profijt en fake news van alle kanten heen te kijken, maar ondertussen overheersen momenteel de depressie, angst en onzekerheid vele levens. 

MAAR, niet alles hoeft zo zwart te zijn. De natuur is even 'op adem gekomen' doordat de grootste virus op aarde, de mens, zich even teruggetrokken heeft. Als je het over een “reset” hebt is dit een hele positieve. En we hoeven niet naar “oud normaal”, want veel dingen waren niet goed en nu hebben we een kans om het anders te doen. Beter te doen. We hebben meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling, belangrijke lessen en zelfreflectie. Wat hebben we om dankbaar voor te zijn en wat willen we nog veranderen en bereiken? We hebben tijd om ons voor te bereiden voor een betere toekomst op het moment dat de huidige situatie verleden tijd is. Gebruik deze tijd om aan jezelf te werken en laat andere mensen in hun eigen waarde. 

We weten misschien niet hoe lang dit allemaal gaat duren, maar we weten wel dat het leven hoe dan ook doorgaat. Het is aan ons om dit leven dan zo goed mogelijk te navigeren en in te vullen, ondanks de omstandigheden. Neem je verantwoordelijkheid om voor jezelf te zorgen en zo gezond mogelijk te leven. Laat je leven niet alleen maar om corona draaien, want zo ga je zelf doordraaien. 

Laat je niets wijsmaken en kies geen 'kanten'. Veroordeel niets en niemand, want het leven heeft een gewoonte om je uiteindelijk compleet voor lul te zetten. Kies voor de gulden middenweg en neem alles met een korreltje zout, want het enige waar je 100% zeker van kunt zijn in dit geval is dat er niets is waar je 100% zeker van kunt zijn. 

Love, 

Art

No comments:

Post a Comment